Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Стефан Манов: Историческа избирателна активност в чужбина

Стефан Манов
Снимка: Ани Петрова

„Трябва да приветстваме огромната мобилизация на българските граждани по света“, каза пред БНР Стефан Манов, член на Обществения съвет към ЦИК. Той каза, че на тези избори вероятно ще бъде постигнат историческият максимум на избирателна активност зад граница.
„Очаквам сериозни изненади. За първи път вотът от чужбина ще има решаваща роля за влизането на една или две сили в парламента“, каза Манов. Според него демократичният принос на диаспората е от изключителна важност за „жизнеността на една леко колебаеща се демокрация като нашата“.

Още от категорията

Под 100 са новозаразените с Covid-19

95 са новите случаи на коронавирус в страната. Това е под 0,8%“ от направените 12 171 теста за изминалото денонощие , сочи Единният информационен портал. В 8 области няма нито един нов случай. Най-много са новорегистрираните в София -17, следват..

публикувано на 17.06.21 в 08:59

Еврокомисарят по здравеопазването на посещение у нас

Еврокомисарят по въпросите на здравеопазването и безопасността на храните Стела Кириакиду пристига днес у нас, за да обсъди с президента Румен Радев и министъра на здравеопазването д-р Стойчо Кацаров актуални въпроси, свързани с пандемията от коронавирус...

публикувано на 17.06.21 в 05:10

Българските села се превръщат в демографски пустини

Населението на България в момента е приблизително около шест и половина милиона души. Процесите на обезлюдяване на страната се задълбочават и мрачната прогноза на изследователи сочи, че до 2040 г. населението ни ще се стопи с около ¼. Очаква се..

публикувано на 16.06.21 в 13:11