Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Мария Самичкова, Лас Вегас: Очаквам в България да има по-чиста политика

Снимка: Мария Самичкова

153-ма българи в Лас Вегас са заявили предварително желание да гласуват на изборите за 45-о Обикновено народно събрание. В момента изборният ден в тази част на Америка е в разгара си.

Има активност. Сега при нас е обедно време и са гласували над 200 души. Изборите протичат спокойно“, информира ни Мария Самичкова, която отговаря за връзките с обществеността на българите в Невада. Тя влезе в ролята на репортер за Радио България и включи в разговора и Атанаска Димитрова, която не за първи път е в изборната комисия в Лас Вегас:

„Имаме представител на партия, който беше тук за няколко минути и беше регистриран в ЦИК – това е, няма някакви нарушения. Повечето от гласуващите нямат предварителна регистрация и попълват на място декларации. Сравнена с активността на предишни избори, в момента тя е доста по-висока“, обяснява Атанаска Димитрова. Самата тя вече е успяла да упражни правото си на вот:

„Гласувам, защото това е мое право. Родителите и близките ми са в България. Искам да видя една по-цветуща България, хората да бъдат малко по-щастливи. Разбирам, че с пандемията много се изостри политическата обстановка и не знам какво ще се промени в следващия парламент. Аз просто  давам моя вот за партията, която смятам, че представлява интересите ми. И мисля, че ще има значение, защото всеки един вот има значение.“

Мария Самичкова е журналист по професия и подхожда с едно наум към политиката и политиците:

„Няма как да сне се обвържеш с лобита, когато влезеш в политиката, но избрах хората, които най-много се доближават до моята представа за управляващи личности, като интелект и морал, които биха защитили моите граждански интереси. Бих се върнала в България. Обичам страната си, но ме притесняват неуредиците и тромавата административна система. Трябва да се намалят корупционните практики, парите от програми да се усвояват правилно и да се контролират всички тези неща, за да има малко по-чиста политика.“



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Мотористи от Велики Преслав занесоха писмо до побратимения Челе ди Булгария

50 мотициклетисти от Велики Преслав занесоха специално послание от кмета на града Янко Йорданов до колегата му в Челе ди Булгерия в италианската област Кампания. Мотористите са изминали над 1400 км между двата града, за да предадат лично писмото. За това..

публикувано на 11.07.24 в 08:39

Фестивал на българската художествена литература събира сънародниците ни в Хамбург

Клубът на българските жени и семейства в Хамбург се готви активно за провеждането на Втори фестивал на българската литература. Събитието е планирано за 13 юли, а Фестивалът тази година се организира с подкрепата на Изпълнителната агенция за българите..

публикувано на 11.07.24 в 07:30
Снимка: Югозападен университет „Неофит Рилски“ – Благоевград

В Благоевград провеждат семинар за български ученици и учители от Украйна

Югозападният университет "Неофит Рилски“ е домакин и организатор на петдневен образователно-опознавателен семинар за ученици и учители от Болградския регион в Украйна, населен предимно с етнически българи, съобщиха от висшето училище. Събитието се..

публикувано на 10.07.24 в 12:57