Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Партията на Васил Божков се доближи до 4 процентната бариера

Снимка: БГНЕС

Укриващият се от българското правосъдие милиардер в изгнание Васил Божков остава на около 20 000 гласа от бариерата за влизане в парламента, отбелязва сайта segabg.com. При преброени 2/3 от изборните протоколи партията, с която се явява Божков - БНО, печели 3.08%. Той е получил 62 600 бюлетини. Прогнозите са, че финално формацията ще приближи границата на 4 процентовата бариера, но няма да й стигне малко гласове, за да я преодолее. Изненадващо БНО се е представила добре в чужбина, където печели 5.2% от вота. Добър е резултатът на партията и в районите, където лично Божков води листата - в 23-и в столицата събира почти 4%, а в 25-и, където се състезаваха и другите лидери - над 5%. Партията е със стабилен, равномерен резултат и в станата, в - Пловдив и Бургас с над 3%, а във Варна с 2.5%.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Президентството не носи отговорност за липсата на български посланик в Киев

Отговор на въпроса защо не е завършена процедурата за назначаването на предложения от външно министерство кандидат за български посланик в Украйна трябва да се търси от ведомството. Това посочват от прессекретариата на президента Румен Радев по повод..

публикувано на 24.07.24 в 09:02
Делян Пеевски

Изпратиха до институциите доклад за корупция в Агенция "Митници"

Съпредседателят на ДПС и председател на парламентарната група на движението Делян Пеевски е изпратил до вътрешното министерство и агенцията за национална сигурност доклада за дейността на Временната комисия от 49-ия парламент за разследване на..

публикувано на 24.07.24 в 08:53

Българите пътуват с коли повече от своите балкански съседи

Българите изпреварват своите съседи, изминавайки зад волана средно годишно над 21 000 км, предаде БГНЕС. Зад тях по километраж са сърбите, които изминават годишно 20 028 км. Румънците изминават 20 338 км. Унгарци и хървати също пътуват по-малко -..

публикувано на 24.07.24 в 08:35