Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Нарушеният баланс в Черно море в полза на Русия заплашва България

Снимка: БГНЕС

Военният баланс в Черно море е в полза на Русия, което създава рискове за сигурността на държавите в региона, включително на България. Това се отчита в публикувания Доклад за състоянието на отбраната за 2020 г, приет на последното заседание на правителството преди изборите.

Отбелязва се, че през 2020 г. заработи военноморският център във Варна - част от Военноморското командване на НАТО. Наскоро прокуратурата обяви, че към дейността му интерес е проявявала групата, обвинена в шпионаж в полза на Русия, напомни репортерът ни Добромир Видев.

Посочва се, че ограничените финанси са забавили модернизацията на Сухопътните войски. Проблемите с поддръжката на авиационната техника и малкото летателни часове на пилотите остават „реална заплаха“ при охраната на въздушното ни пространство.

Още от категорията

Проблем при електронния изпит по български език в Украйна и Молдова

987 кандидати от българската диаспора в чужбина са издържали теста по български език проведен на 19 и 20 юни. Изпитът е бил положен от 1050 дванадесетокласници желаещи да учат висше образование в България. За първа година тестът е проведен..

публикувано на 23.06.21 в 09:06

Новозаразените с Covid-19 остават под 1%

94 са установените нови случаи на коронавирус в страната за изминалото денонощие. Това са 0,8% от направените 11 151 теста , сочи Единният информационен портал. Най-много са новозаразените в София-град – 15. Новозаразени не са регистрирани в 7..

публикувано на 23.06.21 в 08:40

Пътеводител представя историята на българо-испанските дипломатически отношения

Днес посолството на Испания в България представи едно изключително интересно издание, озаглавено „ По стъпките на един испански дипломат в София: Хулио Паленсия. Маршрут и преглед на дипломатическите отношения между Испания и България“. Всъщност, става..

обновено на 22.06.21 в 15:36