Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

ГЕРБ ще предложи вариант за ново управление

Снимка: БГНЕС

Премиерът Бойко Борисов обяви, че партията му ще предложи вариант за ново управление на страната. Откривайки редовното правителствено заседание той честити изборната победа на министрите с думите: “С чест и гордост можем да кажем, че сме си изпълнили абсолютно всички ангажименти и обещания, затова с нашия опит, експертиза и 10% пред следващия сме длъжни да предложим вариант за управление“. Според него нови избори не са добър вариант. Бойко Борисов посъветва “колегата политик Слави Трифонов “ – лидер на втората по резултат партия “Има такъв народ”, да поеме отговорност и да започне да реди състава на своя кабинет. “Ние ще предложим, те няма да го изберат и ще дойде той наред”, обоснова се министър-председателят.

Бойко Борисов заговори и за свикване на Велико Народно събрание, ако новият парламент не успее да одобри правителство. „Ето ви решение, нали всички говорехте за Велико народно събрание, мажоритарни избори. Събира се това събрание сега, гласува свикване на ВНС - нека президентът Румен Радев внесе своя проект за конституция, не нашия“, добави той.

Още от категорията

Ректоратът на Белградския университет

В Сърбия представят специалността „Български език, литература и култура“

На 11 април, в Деня на отворените врати, Филологическият факултет на Белградския университет ще представи възможностите за изучаване на чужди езици, сред които е и българският. Представянето на специалността „Български език, литература и култура“  е..

публикувано на 10.04.21 в 13:07

В Пловдив строят зелен квартал без автомобили

Огромно запустяло пространство в центъра на един от жилищните комплекси в Пловдив (ж.к. „Тракия“) ще се превърне в квартал от ново поколение, без автомобили. До края на април се очаква да бъде направена и първата копка. Любопитното е, че в надземната..

публикувано на 10.04.21 в 12:05

Актуално: Пътуване извън България в условия на Covid-19

През изтеклата седмица Covid-19  продължава да разпространява своя обхват по света. В отговор, редица държави направиха промени или подготвят такива, по отношение на режима за влизане на граждани от България и от други държави. Вижте кои:..

публикувано на 10.04.21 в 11:40