Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Българският бизнес гледа с оптимизъм на развитието

Снимка: Pixabay

58% от българските бизнес лидери очакват икономически растеж през следващата една година. 68% от тях очакват увеличение в приходите на компаниите си, но само 15% имат планове за навлизане на нов пазар. Това показва 24-тото глобално проучване на голяма консултантска компания в Югоизточна Европа, предаде репортерката ни Наталия Ганчовска.

Сред основните заплахи българските бизнес лидери извеждат опасността от пандемии и кибер заплахи.

„Един от основните уроци на пандемията е необходимостта да се предвиждат и да се планират различни сценарии в планирането на бизнеса“, казва Албена Маркова, мениджър в компанията, осъществила проучването.

Още от категорията

Нуждаем се от хубава диагностика на българската икономика

„В икономиката имаме инерция в тенденциите. Тя не се поддава толкова лесно и бързо на политически промени“, каза пред БНР бившият вицепремиер проф. Даниела Бобева, икономист и финансист, в отговор на въпрос, дали има опасност за икономиката ни при..

публикувано на 15.04.21 в 17:23

Българските стартъпи получават по-лесен достъп до капитали от Германия и света

Българските стартиращи компании ще имат по-бърз и лесен достъп до капитали от Германия и целия свят. Това става възможно след като Българската фондова борса (БФБ) стана партньор на Deutsche Börse Venture Network. От БФБ посочват, че немската..

публикувано на 14.04.21 в 15:13

Бъдеща платформа ще дава среща на науката и бизнеса

Българската наука е на високо ниво и има какво да предложи както на националните, така и на чуждестранните инвеститори. Но за да успее да ги привлече, тя се нуждае от ефективен трансфер на технологии. Създадени ли са обаче условия, за да може научните..

публикувано на 12.04.21 в 11:10