Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Група Trigaida представя онлайн албума си с фолклор и електронна музика

Снимка: trigaida

Днес от 20.00 ч. българско време група Trigaida представя онлайн чрез Фейсбук страницата си дебютния си албум „Елате“ с български фолклор и електронна музика.

Във формацията участват Ася Пинчева от „Космическите гласове на България“, Георги Маринов-Хорхе от „Оратница“ с диджериду и гайда, и Иван Шопов (Balkansky, COOH). Има и гост музиканти, сред които кавалджията Теодосий Спасов.

Събитието е безплатно. Проектът се осъществява с подкрепата на Национален фонд „Култура“.

Още от категорията

Отбелязваме световния ден на рокендрола

Днес отбелязваме Световния ден на рокендрола, въпреки че историческият случай, който дава началото на този празник, е 12 април 1954 година, когато Бил Хейли записва на плоча песента си “Rock around the clock”, съобщава Справочна редакция на БНР...

публикувано на 13.04.21 в 05:05

„Криво Садовско“ по свищовски от Холандия

Музиката трябва да отразява живота, за да е истинска и откровена, да разказва и докосва – убеден е Людмил Крумов . Както повечето музиканти, независимо от локдауна, той продължава да работи и да общува със света чрез любимото си изкуство...

публикувано на 06.04.21 в 14:31

Павел Минев: Българската култура е нашата сила като народ

„Следващият Паганини е българин!“, възкликва преди време италианското списание Grazia по повод дебюта на 6-годишното дете-чудо Павел Минев. Роден в Плевен, той получава първите уроци от своята майка Йова Йорданова и става вдъхновител на нова..

публикувано на 31.03.21 в 13:19