Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Първа реакция на „Има такъв народ“ след изборите

Слави Трифонов
Снимка: БГНЕС

„Има такъв народ“ ще следва законовата процедура. Това написа в личната си Фейсбук страница лидерът на партията Слави Трифонов. Постът му гласи: „По повод на различни политически изказвания и предложения, изразени в последните дни, искам да кажа следното: Има много ясна законова процедура, упомената в Конституцията, и ние съвсем логично я спазваме и вървим по нея.“

По-рано днес премиерът Бойко Борисов предложи да предостави на втората по брой гласове партия на парламентарните избори – „Има такъв народ“, 10 свои депутати, които да подкрепят съставянето на кабинет в рамките на новия парламент. „За мен е важно да има стабилно управление в държавата“, каза Борисов.

Още от категорията

По съседски: Събития с балкански адрес

Конвенцията от Монтрьо няма да се прилага за канала „Истанбул“ Конвенцията от Монтрьо няма да важи за бъдещия канал „Истанбул”, каза турският президент Реджеп Ердоган. Канал „Истанбул” няма никаква връзка с Конвенцията за свободата на..

публикувано на 16.04.21 в 12:38

Възможен ли е парламентарен консенсус за съставяне на ново правителство?

45-то Обикновено Народно събрание официално започна работа . В неговия състав има две абсолютно нови партии и 117 съвсем нови лица от общо 240 депутати. Въпреки това, едно от първите гласувания в него събра внушително мнозинство. Със 163..

публикувано на 16.04.21 в 11:34

Парламентът ще обсъди ревизия на управлението на Бойко Борисов

Днешното първо редовно заседание на 45-ото Народно събрание се очакваше да започне с изслушване на премиера Бойко Борисов относно плана за възстановяване и устойчивост. Вместо това обаче Борисов обяви, че излиза в отпуск, тъй като започва сериозна работа..

публикувано на 16.04.21 в 06:15