Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Извънредно заседание на Националния ваксинационен щаб

Снимка: БГНЕС

Националният ваксинационен щаб се събра на извънредно заседание по искане на здравния министър проф. Костадин Ангелов.

Това стана след като бе обявена 
позицията на Европейската агенция по лекарствата за ваксината срещу Covid-19 на компанията „АстраЗенека“. Според позицията е „възможна връзка“ между ваксината срещу Covid-19 на „АстраЗенека“, разработена съвместно с Оксфордския университет, и „много редки случаи на необичайни кръвни съсиреци“ при хора, които са били ваксинирани.

По-късно днес Ангелов ще участва в извънредна видеоконферентна среща на здравните министри на ЕС, тема на която са ваксините срещу Covid-19.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

В София дават началото на колоездачната обиколка на България

Тази вечер от 17,30 ч. пред храм-паметник "Св. Александър Невски" в центъра на София ще бъде даден стартът на 71-вата колоездачна обиколка на страната. Спортното състезание, което ще се проведе от 25 до 29 август, ще приключи в Габрово. В него ще..

публикувано на 24.08.24 в 10:30

В България се събират шампиони от световните бойни подиуми

Бургас е домакин на грандиозна галавечер, която събира на едно място десетки шампиони в бойните спортове. Престижната световна ММА организация провежда в събота, 24 август, състезания от веригата BRAVE 86, като за тях идват едни от..

публикувано на 24.08.24 в 10:05

Институцията на омбудсмана се обяви срещу стигматизирането в обществото

" Всяко действие, с което се създават условия за стигматизиране на група хора, преследване, разделение и омраза в обществото, противоречи на всички водещи международни стандарти за защита правата на човека, които Република България се е ангажирала..

публикувано на 24.08.24 в 09:55