Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Разцепление в коалицията „Изправи се, мутри вън“

Мая Манолова и Татяна Дончева
Снимка: БГНЕС

Коалиция „Изправи се, мутри вън“ се разграничи от думи на съпредседателя на обединението Николай Хаджигенов. Това обявиха другият съпредседател Мая Манолова и Татяна Дончева, която е лидер на една от партиите в обединението. По-рано днес пред БНТ Николай Хаджигенов заяви, че е готов да започнат веднага преговори за съставяне на правителство, а за това са нужни гласовете на БСП. Ако  ДПС иска да ги подкрепи, няма как да откажат, и би и станал министър, ако трябва да пожертва себе си.

Според Манолова идеята за договорка с ГЕРБ и ДПС е абсолютно неприемлива и това не е решение на коалицията. „В пазарлъци с партиите на статуквото не влизаме!“, каза тя.

Още от категорията

Изслушват кандидатите за членове на Централната избирателна комисия

На 7 май от 8.00 часа президентът Румен Радев свисква на „Дондуков“ 2 допълнителни консултации с парламентарно представените партии и коалиции за излъчване на председател на Централната избирателна комисия. Причината е оттеглянето на единствения..

публикувано на 07.05.21 в 05:35

БСП също върна мандата за съставяне на правителство

Президентът Румен Радев връчи проучвателен мандат за съставяне на правителство на "БСП за България". Председателят на партията Корнелия Нинова върна мандата. Тя заяви, че тяхното желание е било да има правителство на България, което да реши..

публикувано на 05.05.21 в 12:57

България гледа към служебно правителство и нови избори

След 3 неуспешни опита 45-ото Народно събрание да излъчи редовно правителство, президентът Румен Радев ще трябва да назначи служебен кабинет, който да се заеме с подготовката на предсрочни парламентарни избори в следващите два месеца...

публикувано на 05.05.21 в 12:54