Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Един българин - на финал след първия ден на „Дан Колов-Никола Петров“

Снимка: БФ Борба

Един българин стигна финалите в първия ден на турнира „Дан Колов – Никола Петров“ в Пловдив. При 55-килограмовите на класическия стил Недялко Петров победи Омар Реджеп от Турция с 10:0. В петък Петров ще спори за титлата срещу друг представител на южната ни съседка Адем Узун, сразил българина Стефан Григоров с 8:0, съобщават от Българската федерация по борба.

При 63-килограмовите Николай Вичев падна в полуфинала с 9:11 от Андреас Арало (Еквадор) и утре ще се бори за бронза. В напрегната полуфинална среща отстъпи и Росиан Дермански след 2:2 срещу сърбина Ковачевич в категория до 82 кг. За третото място младият национал ще спори срещу сънародника си Тихомир Димов.

При жените София Георгиева (65 кг) регистрира две победи днес, а следобед почиваше. Утре бронзовата медалистка от европейските олимпийски игри ще има още две срещи, като в сутрешния сеанс излиза срещу шведката Линея Свенсон. А в своеобразен финал ще срещне унгарката Ноеми Забадош. В тази категория състезателките са 5 и играят всяка срещу всяка.

Турнирът беше открит официално от президента на федерацията по борба Христо Маринов, а по време на церемонията бяха наградени юбиляри.

В петък срещите започват в 10:00 часа в зала "Сила" в Пловдив. Двубоите може да се наблюдават на сайта на Българската федерация по борба




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Обсъждат кандидатурата на България за домакин на Зимна младежка олимпиада

България разполага с голям потенциал и отлични природни условия за организирането и провеждането на Зимни младежки олимпийски игри. За успешната й кандидатура са необходими последователни и обединени усилия на изпълнителната власт, на спортните..

публикувано на 23.04.24 в 11:42
Българският ансамбъл жени

Три медала за гимнастичките ни на финалите на Световната купа в Баку

Българските състезателки завоюваха общо три медала на финалите на Световната купа по художествена гимнастика в Баку. Вчера Елвира Краснобаева спечели още един – сребърен, в многобоя. Елвира Краснобаева завоюва сребърен медал в многобоя на Световната..

публикувано на 21.04.24 в 16:47
Нургюл Салимова

Реми за Нургюл Салимова в предпоследния кръг на Турнира на претендентките

Нургюл Салимова завърши реми с рускинята Катерина Лагно в предпоследния кръг на Турнира на претендентките за световната титла по шахмат в Торонто.  В тринайсетата си партия българката с белите фигури успя да се измъкне от много трудна позиция и..

публикувано на 21.04.24 в 10:40