Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Окончателно: Ясно е разпределението на мандатите в 45-ото Народно събрание

Снимка: БГНЕС

Вече е ясно разпределението на депутатските мандати от проведените на 4 април парламентарни избори. ЦИК обяви окончателните данни.

Коалицията "ГЕРБ - СДС" е със 75 мандата, "Има такъв народ" - с 51, а "БСП за България" с 43-ма депутати, ДПС е с 30, "Демократична България" с 27, а "Изправи се! Мутри вън!" - с 14. Деветима кандидати от листите на ДПС и двама от ГЕРБ-СДС, включително Бойко Борисов, вече декларираха пред ЦИК, че не желаят да са депутати в 45-ото Народно събрание.

Във връзка с проведените на 4 април избори, говорителят на ЦИК Димитър Димитров съобщи, че комисията е получила 400 жалби, информира репортерът на БНР Цветелина Стоянова. Той поясни, че е имало много затруднения, особено при гласуването в чужбина, където никога досега не е имало толкова много секции.

Подробностите вижте ТУК

Още от категорията

Служебният кабинет илюстрира желанието за промяна

Второто служебно правителство в рамките на мандата на президента Румен Радев встъпи в длъжност с официална церемония в Гербовата зала на „Дондуков“ 2. Някои от министрите вече са били част от предишно служебно правителство по времето на президента..

публикувано на 12.05.21 в 12:25

Служебното правителство положи клетва пред президента

На церемония в Гербовата зала на президентството клетва положи новото служебно правителство на България, начело с премиера Стефан Янев. Държавният глава Румен Радев поздрави новите министри за куража им да поемат отговорност в настоящата сложна обстановка...

публикувано на 12.05.21 в 10:11
Румен Радев и Стефан Янев по време на церемонията пред Паметника на незнайния войн в София по случай отбелязването на 76 години от победата над нацизма.

Президентът разпусна парламента и назначи служебно правителство

С указ президентът Румен Радев разпуска от 12 май 45-ото Народно събрание.  Държавният глава насро чва произвеждането на предсрочни парламентарни избори з а 11 юли. Радев назначава служебно правителство в състав: Стефан Янев -..

публикувано на 11.05.21 в 14:35