Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Гърция удължи ограничителните мерки за влизане до 19 април

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Гръцките власти удължиха всички действащи досега ограничения за влизане на територията на страната до 06:00 на 19 април 2021 г., съобщи МВнР. 

Пристигащите в Гърция, независимо от вида транспорт (въздушен, сухоземен или морски), подлежат на задължителна седемдневна карантина. Изолацията може да бъде прекъсната единствено в случай, че престоят в страната е по-кратък от задължителните за самоизолация 7 дни. 

При влизане в страната се изисква да бъде представен и негативен резултат от PCR тест, направен не по-рано от 72 часа от пристигането. Ако не е направен, гръцките власти имат право да не допуснат пътуващите да влязат в страната. При влизане, на всеки от пътуващите може да бъде направен тест (бърз или PCR). 

Влизащите в южната ни съседка следва да притежават генериран QR код, след попълване на Passenger Locator Form (PLF) на https://travel.gov.gr/#/. Компаниите, които извършват пътнически превози (самолетни, морски, сухопътни) са длъжни да проверяват  пътниците за QR, преди качването им. При липса на такъв транспортната компания носи отговорност за репатрирането им.

Още от категорията

Сийка Милева

Обвинението започна проверка на твърдения, уличаващи властта

Прокуратурата е започнала проверка на твърденията, изнесени от бизнесмените Светослав Илчовски и Иван Ангелов пред парламентарната комисия за ревизия на управлението в последните 10 години. Тов а съобщи говорителят на главния прокурор Сийка Милева,..

публикувано на 09.05.21 в 16:21

Румен Радев: Европейското обединение е постижение на прозорливите

“Днес отбелязваме две важни събития, променили завинаги съдбата на Европа и света и е излишно да ги съпоставяме”, заяви президентът Румен Радев, след като заедно с вицепрезидента Илияна Йотова поднесе цветя на Паметника на Незнайния воин и отдаде почит..

публикувано на 09.05.21 в 11:24

София и Бургас с интересни инициативи за Деня на Европа

Националният дворец на културата ще бъде осветен тази вечер в цветовете на европейския флаг по случай Деня на Европа. Също днес, в рамките на филмовите дни LUX , в Дома на киното ще се състои безплатната прожекция на филма “Още по едно” на..

публикувано на 09.05.21 в 06:00