Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Разхлабват част от ковид мерките у нас

Снимка: БГНЕС

От днес, 12 април, отварят врати гoлeмитe нexpaнитeлни мaгaзини, нo c ycлoвиe зa диcтaнция мeждy клиентите в тях. 

Допуска се и провеждането на културни и развлекателни мероприятия, при използване до 30% от капацитета на помещенията, физическа дистанция от 1.5 м., като присъстващите трябва да носят маски за лице.

Заведенията за хранене и развлечения също възстановяват работата си, но при използване на не повече от 50% от капацитета им и при работно време между 6.00 и 23.00 часа.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Икономист: Заплатите в София са сравними със заплатите в други европейски градове

Стандартът на живот в София и някои по-големи градове в България е висок. Трябва обаче да се отделя повече внимание на регионите в страната, които значително изостават по доходи, каза икономистът Георги Вулджев пред Радио "Фокус". Той напомни, че..

публикувано на 22.07.24 в 16:24

Близо 1000 декара горски терен край Петрич е обект на частни интереси

Жителите на петричкото село Кавракирово излязоха на протест заради внесено предложение до общинския съвет на община Петрич, което засяга близо 1000 декара горски терен. Според протестиращите става дума за изграждане на фотоволтаичен парк, който ще..

публикувано на 22.07.24 в 10:37

И рибите в Черно море страдат от екстремните жеги

Непоносимите горещини, които връхлетяха Балканите през последните седмици, причинявайки изпепеляващи пожари и в България, застрашават живите организми в Черно море. Еколози алармират, че рекордните температури са пагубни не само за хората и..

публикувано на 22.07.24 в 09:50