Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Румънска преводачка е първата записала се за Международния семинар по български

Снимка: архив

Преводачката Мария Лупеску от Букурещ първа е подала документите си за тазгодишното издание на Международния летен семинар по български език и култура, който ще се състои от 12 юли до 1 август във Велико Търново, предаде кореспондентката ни Здравка Маслянкова.

Форумът, който ще се проведе за 44-ти път, предвижда практически обучения по български език и специализирани семинари. В рамките на две седмици участниците ще изучават също български песни и народни танци. По традиция са предвидени и две екскурзии в старинни български градове.

Още от категорията

Станимир Бояджиев

Българин влезе в ръководството на Европейския студентски съюз

Изборът е направен по време на проведеното от 3 до 7 май 80-о общо събрание на Европейския студентски съюз (ESU). Сред членовете на новото ръководство вече е и Станимир Бояджиев, студент в Русенския университет „Ангел Кънчев” и заместник-председател..

публикувано на 07.05.21 в 13:05

По съседски: Събития с балкански адрес

Хърватия ще изгради своя военна база в Косово При посещение в Прищина хърватският външен министър Гордан Радман заяви, че Загреб се противопоставя на всяка промяна на границите в региона. След среща с първия дипломат на Косово Доника..

публикувано на 07.05.21 в 10:16

За седмица новозаразените с коронавирус са намалели с 44%

545 са новозаразените с Covid-19 за изминалото денонощие при 5733 направени теста, сочи Единният информационен портал. Положителни са 9,5% от пробите. Най-много са заразените в София - 92, следват областите Бургас с 86, Варна с 50 и Пловдив с 47...

публикувано на 07.05.21 в 09:12