Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Бойко Борисов: Даниел Митов е нашият кандидат за премиер

| обновено на 14.04.21 в 18:37
Даниел Митов
Снимка: БГНЕС

ГЕРБ предлага Даниел Митов за кандидат за премиер. Това съобщи премиерът Бойко Борисов. По-рано днес Бойко Борисов зяви, че той няма да се кандидатира за премиер, но ще бъде издигнат човек с ясна проевропейска и натовска ориентация.

Роден през 1977 г., Даниел Митов е завършил „Политология“ в СУ „Климент Охридски“. Участва в програмите за обмен „Маршал“ на Marshall Memorial Fund (German Marshall Fund of the US), както и в „Programme des personnalites d’avenir” на френското външно министерство. От есента на 2010 г. работи за Националния демократически институт (НДИ) на САЩ, първоначално в Ирак, където е програмен мениджър на Програмата за развитие и подпомагане на политическите партии, а по-късно - в Брюксел, Либия, Конго, Украйна, Йемен, Тунис и други. 

През 2014 г. Даниел Митов е назначен от президента Росен Плевнелиев за министър на външните работи в служебния кабинет на Георги Близнашки. Запазва този пост в следващото – второ правителство на Бойко Борисов, а на изборите на 4 април т.г. е избран за депутат от коалицията "ГЕРБ-СДС".

Подробности - вижте ТУК



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

По съседски: Събития с балкански адрес

На 8 май македонците избират президент между Силяновска и Пендаровски С 40,08% срещу 19,92% от гласувалите в първия тур на президентските избори в Северна Македония кандидатът на ВМРО-ДПМНЕ Гордана Силяновска отива на втория тур на..

публикувано на 26.04.24 в 10:45

Депутатите освободиха Росен Желязков от поста председател на НС

Народното събрание гласува поисканата от “Продължаваме промяната – Демократична България”, “БСП за България” и “Възраждане” оставка на парламентарния председател Росен Желязков. От присъстващите в пленарната зала 232-ма депутати 129 гласуваха “за”..

публикувано на 25.04.24 в 12:18

България ще участва във възстановяването на енергийната инфраструктура на Украйна

България ще съдейства на Украйна в процеса по възстановяване на енергийната инфраструктура. Това стана ясно на среща на служебния министъра на енергетиката Владимир Малинов с посланичката на Украйна в България Олеся Илашчук. "Задълбочаването на..

публикувано на 24.04.24 в 18:34