Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Видин обръща поглед към туристите от Китай

Снимка: Светослав Цветанов, Радио Видин

Във видеоконферентна връзка кметът на Видин Цветан Ценков и посланикът на Китай Дун Сяодзюн са обсъдили възможностите за икономическо и културно сътрудничество, предаде БНР Видин.

Кметът е подчертал природните дадености на Видин и геостратегическото положение на града, през който минават два от големите европейски транспортни коридори. Той е изразил надежда, че със съдействието на посолството вниманието на китайските инвеститори ще се насочи към северозападния български град.

Посланикът е споделил, че всяка година милиони туристи от Китай пътуват по различни дестинации, като в последните години интересът им към Централна и Източна Европа се засилва, а Видин би могъл да представлява интерес за тях и затова трябва да се обмислят възможностите за промотирането на града.

Още от категорията

Фестивал на сладоледа вдига градуса на настроението в Бургас

Сладоледени изкушения с многообразие от екзотични вкусове, игри, много забавления и арт ателиета ще предложи на жителите и гостите на черноморския град Бургас откриващият се днес Фестивал на сладоледа. Стартът му е днес в 18:30 часа в зоната за..

публикувано на 22.07.21 в 07:15

Докъде води „опитомяването“ на природата край Седемте рилски езера

Сълзата, Окото, Бъбрека, Близнака , Трилистника, Рибното и Долното езеро – не, няма да си говорим за анатомия или биология. Ще поговорим за магията, която само природата може да създаде, а ние хората, в стремежа си да я опитомим, често пъти я..

публикувано на 20.07.21 в 13:04

Актрисата Мария Бакалова става „Посланик на дестинация България“

Първата българска актриса, номинирана за „Оскар“ – Мария Бакалова, получи почетен знак „Посланик на дестинация България“ от министъра на туризма Стела Балтова. Бакалова бе гост днес в Министерството на туризма веднага след участието си в..

публикувано на 19.07.21 в 17:32