Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Парламентарна комисия ще ревизира управлението на Бойко Борисов

Снимка: БГНЕС

Депутатите одобриха създаването на Временна комисия за проверка на злоупотреби. Целта й е да направи проверка за злоупотреби при разходването на средства от управлението на Бойко Борисов, министерствата, държавните органи и държавните предприятия.

214 депутати, включително от ГЕРБ/СДС, подкрепиха предложението. Начело на комисията ще бъде Мая Манолова от "Изправи се! Мутри, Вън!“ /ИМВ/.  Ще бъде ревизиран период от 10 години. Депутатите отхвърлиха предложението на ГЕРБ/СДС комисията да бъде постоянна. В нея влизат 18 членове – по трима от парламентарна група, предаде репортерката ни Добрина Карамболова.
Без гласовете на ГЕРБ, по предложение на Мая Манолова парламентът задължи Бойко Борисов да се яви на 21 април в Народното събрание и да представи Плана за устойчивост на България. Борисов трябваше да представи плана днес, но след като вчера вечерта той обяви, че излиза в отпуск, това не се случи.

Още от категорията

България чества Деня на храбростта и празника на Българската армия

С тържествени оръдейни залпове, марш на представителни части и прелитане на бойна авиация над центъра на столицата в София беше отбелязан Деня на храбростта и празника на Българската армия. По традиция на Гергьовден в присъствието на президента,..

обновено на 06.05.21 в 14:01

Остават в сила пандемичните изисквания за пристигащите българи в Германия

Изискването за предоставяне на отрицателен PCR тест при пристигане от България в Германия остава в сила до 12 май 2021 г. включително, въпреки че от 2 май 2021 г. Германия намали нивото на риск за България от държава с висока честота на заразяване на..

публикувано на 06.05.21 в 09:33

Нарастване на новите случаи на коронавирус за денонощието

1635 са новите случаи на коронавирус в страната при направени 14 948 теста през изминалото денонощие, сочи Единният информационен портал. Положителни са 10,9% от взетите проби. 46 159 са регистрираните активно болни. Хоспитализирани са 6158..

публикувано на 06.05.21 в 09:17
/de/tourism/listight">