Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

В понеделник президентът Румен Радев провежда консултации за нов кабинет

Снимка: БГНЕС

В съответствие с Конституцията в понеделник, 19 април, президентът Румен Радев ще проведе консултации с представители на парламентарните групи в 45-ото Народно събрание, преди да връчи мандат за съставяне на правителство на посочения кандидат за министър-председател от най-голямата от тях.

Консултациите ще започнат с представители на парламентарната група ГЕРБ-СДС. До края на деня с президента ще се срещнат и представители на „Има такъв народ“, "БСП за България", „Движение за права и свободи“, „Демократична България“ и „Изправи се! Мутри вън!“.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Ремонт на служебния кабинет предлага премиерът Димитър Главчев

Броени дни след полагането на клетва на министрите от служебния кабинет, премиерът Димитър Главчев предложи персонални промени в състава на Министерския съвет. Първата се отнася до Министерството на външните работи. Мотивирано с нуждата от..

публикувано на 16.04.24 в 16:45

Антъни Блинкен: Съюзниците в Черно море могат да разчитат на САЩ

Инвестицията в сигурността на Черно море ще гарантира мира и свободата в регионален план и Европа. България подкрепя мирната формула на украинския президент Володимир Зеленески и ще участва в мирната конференция на високо равнище за Украйна в през..

публикувано на 15.04.24 в 11:52

България и Украйна домакинстват конференция, посветена на сигурността в Черно море

България и Украйна ще бъдат съвместен домакин на Втората конференция, посветена на сигурността в Черно море, в рамките на Международната Кримска платформа. Форумът е организиран от българските и от украинските министерства на външните работи и на..

публикувано на 15.04.24 в 06:00