Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Няма пострадали българи при стрелбата в Индианаполис, САЩ

Снимка: Ройтерс

Няма данни за пострадали български граждани при стрелбата в град Индианаполис в САЩ, при която загинаха 8 души, а други бяха ранени. За това съобщиха от Министерството на външните работи на България. Генералното ни консулство в Чикаго е в контакт с местните власти и полиция.

При нужда от съдействие българските граждани могат да се обръщат към Генералното консулство на България в Чикаго на телефони:  +1 312 867 1904;  +1 312 752 0661.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Находка ни връща във времето, когато праисторически животни са населявали Родопите

Зъб от пещерен лъв е открит при разкопки в пещерното обиталище “Чая” край Чепеларе, съобщи Марин Господинов, директор на местния Музей на родопския карст. По думите му, това е изключително ценна и рядка находка за страната ни, а за Родопите –..

публикувано на 01.09.24 в 15:17

Няма ръст на чуждестранни туристи по Южното Черноморие

Броят на чуждестранните туристи, посетили южното ни Черноморие през летния сезон, е същият като през м.г., показват данните на Бургаското летище. 1,2 млн. чужденци са избрали през това лято нашите плажове – далеч по-малко от регистрираните през 2019 г...

публикувано на 01.09.24 в 10:52

Родопският град Маджарово е домакин на Фестивал на лешояда

Игри, прожекции на филми, наблюдение на птици и концерти на открито са само част от проявите в рамките на Седмото издание на Фестивала на лешояда, който ще се проведе от 6 до 8-ми септември в град Маджарово. Празникът ще отбележи Международния ден..

публикувано на 01.09.24 в 09:25