Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Конгресно-конферентни мероприятия могат да се провеждат от понеделник

Снимка: архив

От понеделник, 19 април, се отварят за посещения детските центрове при използване на не повече от 50% от капацитета на помещението и защитни маски за персонала. Това нарежда министърът на здравеопазването с издадена днес заповед. С нея се допуска и провеждането на конгресно-конферентни мероприятия, обучения, тимбилдинги, изложения и други обществени мероприятия при използване на не повече от 50% от капацитета на помещенията, физическа дистанция от 1.5 м. и защитни маски. Разрешават се и културните и развлекателни мероприятия при използване на не повече от 50% от капацитета на помещенията. Същото важи за посещенията във фитнес центрове, плувни басейни, балнеолечебни, СПА и уелнес центрове.

До 27 април преустановени остават груповите туристически пътувания в страната и в чужбина.

Още от категорията

Посолството на България във Виена

Австрия премахна вечерния час и ограниченията за срещи на открито

Австрийските власти разхлабват мерките във връзка с разпространението на Covid-19. Считано от 16 май 2021 г. е премахната забраната за излизане между 20:00 ч. и 6:00 ч., както и ограниченията за срещи на открито на хора, които не са от близкия..

публикувано на 17.05.21 в 15:50

Мач събра средства за паметник на Св. Св. Кирил и Методий в Цариброд

Сборен отбор от български футболни легенди победи лидерът на сръбския женски футбол „Трейс Машинац“ с 6:2 в демонстративен мач на терена на Национална футболна база "Бояна". Двубоят бе благотворителен за събиране на средства за изграждането на..

публикувано на 17.05.21 в 09:36

3,5% са новозаразените с Covid-19 за отминалото денонощие

151 са новите случаи на коронавирус в страната при направени 4309 теста през изминалото денонощие, сочи Единният информационен портал. Положителни са 3,5% от направените проби. Най-много са новозаразените в Бургас – 29. Следват областите..

публикувано на 17.05.21 в 08:45