Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

София кара колело и тича за по-чист въздух

Снимка: БГНЕС

Олимпийските медалисти Евгения Раданова, Йордан Йовчев, Християна Тодорова и Ренета Камберова заедно с други елитни спортисти тази сутрин ще поведат колоната на традиционното велошествие и атлетически крос в София. Под мотото “За по-чист въздух” множество привърженици на колоезденето и бягането за здраве ще потеглят в 11,00 ч. по маршрут от Народното събрание до Южния парк.

Събитието няма състезателен характер, а цели седмица преди Цветница хората заедно да покажат как столицата може да бъде още по-цветна, спортна и чиста. За ранобудните участници са предвидени брандирани тениски и всеки финиширал в Южния парк ще получи подарък. Организатори на “Велошествие 2021” са "София – Европейска столица на спорта", Столичната община и Центърът за градска мобилност.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Български ученици се завърнаха с 6 медала от Балканиада по математика

Националният отбор на България по математика се представи отлично в Балканската олимпиада за 15-годишни. 6 български ученици се завърнаха с 6 медала от надпреварата в Анталия проведена между 25 и 30 юни, съобщи Министерството на образованието...

публикувано на 01.07.24 в 16:44

30 години от футболното лято, в което Господ беше българин

Вижте също: Винаги има надежда българският футбол да се оттласне от дъното Снимки: mainatown.bg, futbol94.com, архив

публикувано на 01.07.24 в 06:15

Патриарх Даниил: Приемам кръста на патриаршеското служение, което ми се възлага днес

Завърши интронизацията на новоизбрания български патриарх – видинският митрополит Даниил. Новият духовен баща беше посрещнат в катедралата “Св. Александър Невски” от миряните с възгласи “Достоен” и аплодисменти. “ Със съзнание за собствено недостойнство..

публикувано на 30.06.24 в 17:36