Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Националният туристически информационен център има нов адрес

Снимка: tourism.government.bg

НДК приюти Националния туристически информационен център към Министерството на туризма. „Информацията за възможностите за различни видове туризъм в България вече е на много по-достъпно, комуникативно, разпознаваемо и любимо място в София“, съобщи ресорният министър в оставка  Марияна Николова по време на откриването на новия офис на Центъра.

Ръководителят на НДК Борислав Велков подчерта, че двете институции работят за развитието на съвременния туризъм и големите конгресни и културни центрове като част от него.

Националният туристически информационен център ще представя българския туризъм съвместно с „Българско конгресно бюро“ и „Конфедерацията по туризъм“, съобщи БГНЕС.

Още от категорията

Слънчев бряг открива туристическия сезон на 1 юни

Черноморският курорт ще открие сезона с обновена инфраструктура. Все още обаче текат някои довършителни дейности по частична подмяна на настилката на Централната алея и във вътрешността на комплекса, изграждат се нови тротоари, озеленява се,..

публикувано на 14.05.21 в 13:07

Възход на къмпинг туризма във време на пандемия

Над 80 къмпинга на море, планина и езера, край села и исторически градове се радват на небивал наплив през последната година на епидемични рестрикции . Това констатират работещите в бранша в навечерието на Третото издание на „ Къмпинг и..

публикувано на 14.05.21 в 11:19

Поморие се подготвя за гостите през летния туристически сезон

50 ще са командированите полицаи в  Поморие това лято. Ще бъде въведено безплатно паркиране за туристите, но при строг контрол. „Вече се чува руска реч в Поморие. Започнаха да идват руснаци, които имат жилища тук, но ги е нямало през зимата и..

публикувано на 14.05.21 в 06:25