Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Обмисля се облекчаване на влизането на туристи в България

Марияна Николова
Снимка: БГНЕС

Обмислят се възможни варианти за облекчено влизане на туристите в страната. Това е обявила пред журналисти във Варна вицепремиерът и министър на туризма в оставка Марияна Николова, предаде пресцентърът на министерството. Сред обмисляните възможности са сертификат за ваксинация, негативен PCR или сертификат за наличие на антитела. 

По думите на Николова, до края на седмицата се очаква Министерството на здравеопазването да издаде заповед с ясни и точни критерии за влизане в България. "Разчитам на здравните власти и тяхното решение, така че за Великденските празници през май да имаме посещения", уточни вицепремиерът.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Когато небцето пътешества във времето – кулинарните турове все по-популярни сред младите у нас

Казват, че за да опознаеш дадено място, трябва не само да го видиш с очите си, но и да го вкусиш с небцето си . Всяко българско село, всеки град или регион си има своя специфичен дъх и аромат. Един от начините да ги опознаете са кулинарните маршрути,..

публикувано на 16.08.24 в 09:25

Гл. ас. Радослав Йорданов: Няма как да опознаеш Дунава, ако не се "гмурнеш" в него

Лятото може да е незабравимо не само с почивка край морето, а и с разходка до дивите плажове на Дунава. Всяко от градчетата по бреговете на голямата река си има своето място, където човек може да разпъне чадър и да стъпи върху фините речните пясъци...

публикувано на 14.08.24 в 09:45

Възстановен е мостът на Кольо Фичето в град Бяла

След дългогодишна разруха, един от емблематичните мостове, строени от майстора зидар Кольо Фичето, е готов отново да посреща туристи.  Беленският мост е построен над река Янтра през 1865 - 1867 г. по нареждане на валията на Дунавския..

публикувано на 11.08.24 в 09:10