Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

А – или без извинение: Изложба на албанско съвременно изкуство

Бора Бабочи, Пролетни обреди, 2020, рисунка и монтаж върху картон
Снимка: Facebook /Столица Култура

От днес до 13.06.2021 г. в софийските галерия "Васка Емануилова" и галерия "DOZA" може да се види изложба на албанското съвременно изкуство "А – или без извинение".

В изложбата участват единадесет автори, които дават лице на изкуството на младите в Албания. Тяхното представяне е част от платформата “NEXT Balkan”, проследяваща тенденции в съвременното изкуство на Балканите. След представянето на сръбското съвременно изкуство през 2019 г. настоящото събитие представлява кураторската гледна точка към албанската култура от последните години на Адела Деметя, основателка и директорка на „Лаборатория за изкуство в Тирана – Център за съвременно изкуство“

Още от категорията

Археологическите данни все повече показват, че с траките споделяме общи гени

За девета година Пловдив става отново домакин на международния фестивал “Дни на тракийската култура”, който ще продължи до 29 юни. Градът е географски център на Тракия и изпълнява мисията да съхранява и изследва материалното и културното наследство на..

публикувано на 25.06.21 в 05:05

Ново културно пространство в центъра на София дава изява на студентското творчество

На 24 юни, в близост до Националния дворец на културата, Нов български университет открива Книжарница и галерия „НБУ В ЦЕНТЪРа“. Новото пространство ще популяризира издателската дейност на университета, а също и работата на студентите и..

публикувано на 24.06.21 в 07:10

Норвегия върна на България нелегално изнесени древни монети

На официална церемония в Историческия музей на Осло днес, министърът на културата на Норвегия Абид Раджа предаде на българския посланик Вера Шатилова 51 древноримски и една древногръцка монета, изнесени нелегално от страната ни, съобщи МВнР. Сред..

публикувано на 23.06.21 в 19:21