Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

До понеделник ГЕРБ ще върнат мандата за съставяне на правителство

Снимка: БГНЕС

Ако "Демократична България" и "Има такъв народ" не искат да разговарят с ГЕРБ за предложеното от нас правителство и за бъдещите приоритети на управление, ще върнем мандата. Това обяви издигнатият за премиер Даниел Митов пред bTV. Той призна, че се съмнява преговорите с двете формации изобщо да се състоят, заради обявените от тях позиции, че не подкрепят кабинет, излъчен от ГЕРБ.

"Ако се оформи управление, за което българските граждани не са гласували, тоест няма лидер, който да поеме отговорността, да стане премиер и да направи кабинет, на който имат доверие, тогава започва да се оформя задкулусие". Като пример Митов посочи правителствата оглавявани от Любен Беров и Пламен Орешарски.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Часът на Радио България по програма "Христо Ботев" - Брой 15

В брой 15 на предаването слушайте: Преди началото на учебната година в Цариброд – разговор с директора на гимназията „Св.св. Кирил и Методий“ Братислав Стаменов; Какво четат учениците от Цариброд – интервю с библиотекаря в средното..

публикувано на 29.08.24 в 12:00
Димово

Въпреки обещанията на политиците, българският Северозапад е все така беден

Северозападна България се свързва в представите на повечето хора с дивата природа, невероятно красивите гледки и богатото историческо наследство, което прави региона златна мина за културен и еко туризъм. Но това райско кътче на страната ни има и..

публикувано на 29.08.24 в 10:20

Фестивал на виното и фермерските деликатеси разбужда сетивата на гурманите в Плевен

Фестивал на виното и фермерските деликатеси ще се проведе от днес до 1 септември в двора на Регионален исторически музей - Плевен. Очакваниата са за незабравимо изживяване с най-доброто от българското вино и млечни и месни деликатеси от Северна..

публикувано на 29.08.24 в 08:10