Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Задължителна карантина за пристигащи в Албания от Гърция и Северна Македония

Снимка: архив

Албания въведе задължителна 14-дневна карантина за всички граждани, пристигащи от Гърция и Република Северна Македония. Мярката, която е в сила от 20 април 2021 г., ще продължи до 3 май 2021 г.

По информация на посолството ни в Тирана всички български граждани, които планират пътуване до Албания през посочения период, за да избегнат налагането на карантина, могат да използват маршрута през Косово.

Припомняме, че за влизане на територията на Албания не се изисква представянето на негативен тест за Covid-19. В страната продължава да е в сила забрана за движението на граждани и превозни средства между 22:00 и 6:00 часа. Глобата за нарушаване на тази мярка е в размер на 10 000 леки (около 80 евро).

Допълнителна информация за режима на пътуване до Албания може да намерите ТУК.  

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Назад към корените – Национален тракийски събор в Старозагорски бани

Старозагорски бани отново е сцена на българския фолклор и народно творчество. През уикенда курортното селище е домакин на 18-ия Национален тракийски фолклорен събор "Богородична стъпка". Гостите имат възможност да посетят пленера "Майсторете ръчички,..

публикувано на 31.08.24 в 07:10

Валежите продължават и в събота, в планините – интензивни

През следващото денонощие над Източна България ще се задържи облачно с валежи от дъжд. В югоизточните райони ще са интензивни и значителни по количество. В останалата част от страната ще преобладава слънчево време. В събота , 31 август,..

публикувано на 30.08.24 в 19:45

Високо напрежение пред “Боянския сарай” на Ахмед Доган

Напрежение между полицаи и граждани възникна пред имот в столичния квартал “Бояна”, обитаван от почетния председател на ДПС Ахмед Доган, съобщи БТА. До ситуацията се стигна след като Данаил Папазов – бивш транспортен министър и доскорошен..

публикувано на 30.08.24 в 15:26