Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Виртуално изложение представя възможностите за ваканция в България

Снимка: holidayfair-sofia.com

В безопасна среда, с богато съдържанието и без ограниченията на физическото пространство започва Второто виртуално издание на Международната туристическа борса HOLIDAY&SPA EXPO. Тя ще бъде достъпна за посетители от всяка точка на света денонощно до 18:00 часа на 25 април. Планиращите своята ваканция, както и специалистите в туристическия бранш могат да се запознаят с повече от 300 оферти за пълноценна почивка, нови приключения и пост-Covid програми за възстановяване.

В онлайн изложението ще се включат над 50 хотели и комплекси, туроператори, общини и туристически райони от България, също така компании от Гърция и Испания и Националната туристическа организация на Сърбия.

Събитието се провежда под егидата на Министерството на туризма, което представя България, като туристическа дестинация на национален щанд.

Туристическият бранш гледа към новия сезон с притеснение, поради непредсказуемостта, свързана с Covid-19. Секторът е един от най-засегнатите в българската икономика и по всичко личи, че подобно на 2020 година, отново ще разчита предимно на българските летовници. Силно ограниченият туристопоток поражда редица проблеми, свързани с функционирането на този бизнес, един от които е и трайната загуба на квалифицирани кадри. Темата ще бъде обсъдена по време на онлайн дискусиите на туристическата борса. Те ще дадат форум за мнения относно непрекъснато променящите се потребности на пазара, тенденциите, предизвикателствата и иновациите в туристическия бранш.

Редактор: Елена Каркаланова


Още от категорията

Татяна Голикова

Руските туроператори искат подновяване на полетите до България

Асоциацията на туроператорите на Русия - АТОР поиска от властите в Москва да възстановят въздушния трафик с държави, които са „масови туристически дестинации“. Предлага се отворяне на границиците към страни, които са търсени сред руските туристи и..

публикувано на 11.06.21 в 10:08

Варна – 100 години курортен град

Сто години ни делят от датата 10 юни 1921 г., когато днешната ни черноморска столица Варна е обявена от общинската управа за курортен град, а през 1925 г. е издаден и царски указ за това. Прекрасните условия бързо привличат много курортисти от..

публикувано на 10.06.21 в 17:22

Южното Черноморие активно се подготвя за летния сезон

В момента се изготвя здравен протокол за действие в случай на установяване на заразен с Covid-19 турист. Това стана ясно на среща на министъра на туризма Стела Балтова в Бургас с администрацията и туристическия бизнес от Южното Черноморие. Предстои..

обновено на 08.06.21 в 23:03