Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Комисията по ревизия на управлението започва с последните 4 години

Снимка: БГНЕС

Новосъздадената Временна парламентарна комисия по ревизия на управлението на държавата за период от 10 години назад ще работи по 9 приоритетни области. Това стана ясно след днешното й първо заседание. Председателят на комисията Мая Манолова обяви, че се започва с последните 4 години от управлението на ГЕРБ с премиер Бойко Борисов. 

Обект на ревизия ще бъдат разходваните финансови средства с постановления на Министерски съвет, финансирането на мерките за справяне с пандемията от Covid-19, секторът пътно строителство, националната програма за енергийна ефективност, проектът "Турски поток" и дружеството "Булгартрансгаз", Българската банка за развитие и др. 

Манолова обяви, че ще се работи в тясна връзка с неправителствени организации, журналисти и експерти, които искат да съдействат за установяване на злоупотреби.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

В Бургас почетоха паметта на загиналите в катастрофа с мигранти полицаи

Полицаи и граждани участваха в Бургас в благотворително пешеходно шествие в памет на двама служители на МВР – Атанас Градев и Йордан Илиев, загинали на пътя. Днес се навършват 2 години откакто автобус с мигранти блъсна на кръгово кръстовище в морския..

публикувано на 25.08.24 в 13:41

Родителски организации защитиха Закона за предучилищното и училищното образование

Около 40 родителски организации от цялата страна подкрепиха промените в Закона за предучилищното и училищното образование, забраняващи пропагандата на нетрадиционна сексуална ориентация в училищата. Според тях Конституцията позволява ограничаване на..

публикувано на 25.08.24 в 12:22

Естония пуска две евромонети по дизайн на българина доц. Светлин Балездров

Естонската централна банка пусна колекционерска монета, чието художествено оформление е дело на българския дизайнер и преподавател в Националната художествена академия доц. Светлин Балездров. Монетата с номинал от 8 евро е изработена от сребро, има..

публикувано на 25.08.24 в 11:23