Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

„Спектакъл за двама“ … и дебют за трима млади творци

10
Снимка: Александър Иванов

„Спектакъл за двама“ е театрално представление по „Вик“ или „Пиеса за двама“ на Тенеси Уилямс.

Избрах за своя дебют тази пиеса, защото в нея се разглежда темата за страха, която винаги е занимавала творците, а днес е особено актуална. Помнейки миналото, ние се страхуваме за бъдещето и така пропускаме настоящето. Струва си да се замислим над това“ – сподели за Радио България младата режисьорка Дарина Русева.

В ролите на Клер и Феличе (брат и сестра) са младите актьори Анастасия Левордашка и Владимир Богданов от трупата на Общински драматичен театър „Невена Коканова“ – гр. Дупница. Сценичната версия е дело на Дарина Русева, а „Спектакъл за двама“ е и нейният режисьорски дебют. Завършила актьорство за драматичен театър в Пловдивския университет „Паисий Хилендарски“, Дарина продължава със специалността Театрална режисура в магистърската програма на Руския държавен институт по сценични изкуства в Санкт Петербург – Русия.

Музиката в спектакъла е от Рене Ранев и първият му опит в създаване на театрална музика. Рене е познат на младежката аудитория като композитор, аранжор, певец и китарист. В проекта „Рене/Макаронов“ е автор на песни по стихове на поета Тома Марков, а видеата към тях са режисирани от Дарина.


Представлението завършва с анимация, автор – Лора Белчева, студентка в Нов български университет. Проектът на младите артисти е финансиран от Национален фонд „Култура“. Премиерата е на 22 април, в Theatro – София.


Снимки: Александър Иванов

Галерия

Още от категорията

Мари Врина-Николов

Българистката Мари Врина-Николов получи наградата за превод „Етиен Доле“

Мари Врина-Николов е носителката за 2021 г. на наградата за превод „Етиен Доле“, присъждана от Сорбоната. „Това е чест и за българската литература“, написа във Фейсбук българският писател Георги Господинов. Той посочва, че Мари Врина е една от..

публикувано на 17.05.21 в 18:05

„Все по-близо“ е мотото на предстоящия „Антистатик“

Вили Прагер е сред основателите на „Антистатик“. Историята на международния фестивал започва през 2008 г. в София като единствения по рода си форум и като част от усилията на балканската мрежа за съвременен танц „Номадска танцова академия“ за..

публикувано на 17.05.21 в 16:25

Българският роман „Физика на тъгата“ вече ще се изучава във Варшавския университет

„Невероятно е да открия „Физика на тъгата“ поставена редом до точно тези невероятни 15 книги, включени в курса по „Съвременна световна литература“ на Варшавския Университет. Всяка от тях се оказа, че е сред любимите ми“. Това написа в..

публикувано на 16.05.21 в 08:10