Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

„Спектакъл за двама“ … и дебют за трима млади творци

10
Снимка: Александър Иванов

„Спектакъл за двама“ е театрално представление по „Вик“ или „Пиеса за двама“ на Тенеси Уилямс.

Избрах за своя дебют тази пиеса, защото в нея се разглежда темата за страха, която винаги е занимавала творците, а днес е особено актуална. Помнейки миналото, ние се страхуваме за бъдещето и така пропускаме настоящето. Струва си да се замислим над това“ – сподели за Радио България младата режисьорка Дарина Русева.

В ролите на Клер и Феличе (брат и сестра) са младите актьори Анастасия Левордашка и Владимир Богданов от трупата на Общински драматичен театър „Невена Коканова“ – гр. Дупница. Сценичната версия е дело на Дарина Русева, а „Спектакъл за двама“ е и нейният режисьорски дебют. Завършила актьорство за драматичен театър в Пловдивския университет „Паисий Хилендарски“, Дарина продължава със специалността Театрална режисура в магистърската програма на Руския държавен институт по сценични изкуства в Санкт Петербург – Русия.

Музиката в спектакъла е от Рене Ранев и първият му опит в създаване на театрална музика. Рене е познат на младежката аудитория като композитор, аранжор, певец и китарист. В проекта „Рене/Макаронов“ е автор на песни по стихове на поета Тома Марков, а видеата към тях са режисирани от Дарина.


Представлението завършва с анимация, автор – Лора Белчева, студентка в Нов български университет. Проектът на младите артисти е финансиран от Национален фонд „Култура“. Премиерата е на 22 април, в Theatro – София.


Снимки: Александър Иванов



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Още от категорията

Във Велико Търново дефилират участниците в Международния фолклорен фестивал

Близо 340 участници от държави от различни континенти ще излязат на сцената на Летния театър в парка "Марно поле" във Велико Търново, за да представят колорита на своите традиции. Началото е днес, 20 юли, когато по главната улица ще премине традиционното..

публикувано на 20.07.24 в 06:10

Мариус Куркински открива фестивала "София Моно"

Литературата оживява на откритата театрална сцена в парка на Военна академия "Георги С. Раковски" между 17 и 25 юли в рамките на фестивала "София Моно". Тази година програмата се състои предимно от драматизации по литературни творби на бележити автори за..

публикувано на 17.07.24 в 07:10

"Топло фест" 2024 – политаме "Високо във въздуха" с хвърчила, музика и много забавления!

Пространството за изкуство, култура и диалог "Топлоцентрала" в София се готви за грандиозно закриване на своя пети сезон с пето юбилейно издание на емблематичния фестивал "Топло фест".  Под мотото "Високо във въздуха" пъстри хвърчила ще..

публикувано на 13.07.24 в 08:05