Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

България в снимки

7
Снимка: Красимир Мартинов

Констанцалиевата къща в архитектурно-музейния резерват Арбанаси отвън и отвътре


Това е била една от най-богатите къщи в село Арбанаси през XVII в. Носи името на собственика си - търговеца Атанас Констанцалията.


След като при земетресение през 1913 г. къщата е разрушена, един от големите дарители на Търново Леон Филипов откупува къщата, реставрира я и я предава на музея ...Снимки: Красимир Мартинов

Галерия

Още от категорията

България в снимки

Град Балчик - една от перлите на Северното Черноморие - в очакване на по-добър туристически сезон Освен с морето си, Балчик е известен и с богатото си културно и природно наследство. В Древна Гърция той е наричан Круни (от гръцки..

публикувано на 07.05.21 в 15:37

България в снимки

В София  Денят на храбростта и празникът на Българската армия  беше отбелязан с водосвет на бойните знамена и знамената-светини.  На Гергьовден бяха отдадени почести в знак на признателност към загиналите за свободата и независимостта..

публикувано на 06.05.21 в 11:30

България в снимки

През май столичният зоопарк отбелязва 133 години от създаването си.  Зоологическата градина в София е най-старата и най-голямата на Балканския полуостров. Основана е през 1888 г. от Княз Фердинанд. В топлите пролетни дни..

публикувано на 04.05.21 в 11:20