Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Президентът Румен Радев и посланикът на Германия Кристоф Айххорн:

Българите в Германия са фактор за трансфер на нови знания и умения

Снимка: m.president.bg

Голямата общност от около 400 хиляди български граждани, които живеят и работят в Германия, но остават свързани с родината си, е реален фактор за трансфера на нови знания, умения и модели за развитие на бизнес средата в България. Около мнението се обединиха на работна среща в Президентството държавният глава Румен Радев и посланикът на Федерална република Германия у нас Кристоф Айххорн.

Сред акцентите на срещата са били двустранното икономическо партньорство, перспективите за устойчиво развитие на бизнес климата в България, както и потенциалът за повишаване на добавената стойност в производствата, създадени с германски инвестиции у нас, информира прессекретариатът на държавния глава.

Двамата са засегнали още политиката по разширяване на Европейския съюз и енергийната трансформация в рамките на съюза чрез изграждане на модерна и въглеродно неутрална енергетика, както и детайли около предстоящата в София среща на върха на инициативата „Три морета“, чийто стратегически партньор е Германия.

Още от категорията

БАН представя нашата ваксина срещу Covid-19 през есента

Българската ваксина срещу коронавирус ще бъде представена на конгрес пред световната научна общност през тази есен, каза пред БНТ проф. Андрей Чорбанов от Българската академия на науките. Вероятно ще има две форми на препарата – инхалационна и..

публикувано на 15.05.21 в 11:20

Президентът Румен Радев в специално интервю за БНР на 16 май

Има ли формула за почтено управление? Отива ли си корупционният модел? Кой е разтревожен от заявката за ред и законност? Въпросите задава Българското национално радио, отговаря президентът на Република България Румен Радев .  Държавният..

публикувано на 15.05.21 в 11:00

„Книги за смет” в девет български града

За деветата поредна година в България ще се проведе мащабната екологична кампания, посветена на рециклирането на пластмаса и четенето „Книги за смет“ . Тази година домакини ще бъдат девет града, в два уикенда през месеците май и юни...

публикувано на 15.05.21 в 06:35