Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Не се изисква карантиниране за пътуващи транзитно към Албания

Снимка: архив

Пътуващите за Албания, които преминават транзитно през Северна Македония и Гърция, няма да бъдат поставяни под задължителна 14-дневна карантина, съобщи българското външно министерство. До 3 май 2021 г. Албания въведе задължителна карантина за период от 14 дни за всички граждани, пристигащи в страната от Гърция и Северна Македония.

Българското посолство в Тирана направи запитване до компетентните албански институции дали решението е в сила за всички граждани и засяга ли пътуващите транзитно през територията на двете страни. Министерството на здравеопазването на Албания е информирало, че в заповедта за пристигащите от Северна Македония и Гърция не се предвиждат изключения, „но от пътуващите транзитно през тези страни не се изисква самокарантиниране“. Напомня се и, че българските граждани, които планират пътуване до Албания през посочения период, могат да използват и маршрута през Косово.

За влизане на територията на Албания не се изисква представянето на негативен тест за Covid-19. В страната продължава да е в сила забрана за движението на граждани и превозни средства между 22:00 и 6:00 часа. 


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

На Летище София преди присъединяването ни към Шенген по въздух и вода

На 31 март България и Румъния се присъединяват към Шенгенското пространство по въздух и вода. Австрия остава последният препъникамък, който спира двете страни в стремежа им към пълноправно членство в европейското пространство на свободно движение без..

публикувано на 28.03.24 в 12:40

Изложба представя 20-годишната история на България в НАТО

Изложба, отбелязваща двадесетата годишнина от членството на Република България в НАТО, ще бъде открита на 28 март в Националния военноисторически музей в София. Експозицията е озаглавена "Българската армия – 20 години част от НАТО"..

публикувано на 28.03.24 в 06:25

Жълт код за силен вятър има за 13 области в Централна и Източна България

В четвъртък минималните температури в България ще са между 7° и 12°, в София 8°. До обяд ще е има разкъсана облачност до слънчево. Над Централна и Източна България облачността ще се увеличи до значителна и ще има валежи по места. Силен южен вятър ще носи..

публикувано на 27.03.24 в 20:05