Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Връщат публиката на стадионите, но с условие

Влизането в България - със сертификат, отрицателен PCR или документ за преболедуван Covid-19

В храмовете по празниците – с маски и спазване на дистанция

Снимка: Pixabay

От утре се разрешава присъственото обучение в образователните центрове при физическа дистанция най-малко метър и половина, маски и дезинфекция на всеки час. Това е обявил здравният министър в оставка Костадин Ангелов, предаде репортерката ни Мила Младенова. 

За предстоящите Цветница и Великден в църквите ще се влиза при спазване на дистанция и с маски. Препоръчва се вярващите да не целуват иконите. Върбовите клонки на Цветница ще се раздават извън храмовете, а полицията ще осигурява обществения ред.

Във връзка с туристическия сезон от 1 май в страната ще се влиза с ваксинационен сертификат, отрицателен PCR и антигенен тест или документ за преболедуване на Covid-19, но той трябва да е валиден не по-рано от 6 месеца преди датата за влизане в България.

Два дни преди дербито Левски - ЦСКА София бе взето решение и за връщане на публиката по стадионите при запълване на 30% от капацитета, но не повече от 1000 души на сектор.


Още от категорията

Над 11 хил. българчета в чужбина се явиха на тест по роден език

11 246 деца от първи до седми клас в българските неделни училища се явиха на първия по рода си онлайн тест по роден език. През т.г. външното оценяване за владеене на български е по желание, но от догодина ще бъде задължително за всички ученици до девети..

публикувано на 16.05.21 в 16:23

Първият построен у нас хибриден екокатамаран ще акостира на пристанището в Бургас

С церемония на бургаското пристанище във вторник ще бъде посрещнат първият построен у нас хибриден екокатамаран, съобщиха от пресцентъра на “Пристанище Бургас”. Корабът е изработен в корабостроителницата в Царево по проекта “Плаване през Черно море” ,..

публикувано на 16.05.21 в 06:00

БАН представя нашата ваксина срещу Covid-19 през есента

Българската ваксина срещу коронавирус ще бъде представена на конгрес пред световната научна общност през тази есен, каза пред БНТ проф. Андрей Чорбанов от Българската академия на науките. Вероятно ще има две форми на препарата – инхалационна и..

публикувано на 15.05.21 в 11:20