Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Президентът Румен Радев даде начало на инициатива за залесяване

| обновено на 24.04.21 в 14:58
Снимка: БГНЕС

Държавният глава Румен Радев даде начало на президентската инициатива „Да засадим дърво, да възродим българската гора“ в близката до София Плана планина, съобщи пресцентърът на президентството. 



На различни места в цялата страна, залесяването се осъществява с подкрепата на учебни заведения, неправителствени организации и доброволци два пъти годишно – пролет и есен. 

По думите на президента Радев, българските гори не са само национално богатство, а част от националната ни памет и идентичност и неслучайно са изрично вписани в българската Конституция.



„Всички имаме дълг да пазим българската гора от варварската сеч“, заяви държавният глава и благодари на всички доброволци, които залесяват днес навсякъде из страната.

Снимки: БГНЕС, Presscenter ADMP


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Доц. Гранберг

В Швеция се преподава бакалавърска и магистърска програма по старобългаристика

Гьотеборгският университет е може би единственият в света, в който класическият старобългарски език е самостоятелна специалност. Това пишат от в-к "Аз-буки" в новия си брой. Класическият старобългарски език не се изучава нито в рамките на българската..

публикувано на 26.07.24 в 18:05

Конституционният съд отмени съдебната реформа и запази новия служебен кабинет

Конституционният съд обяви за противоконституционни и невалидни повечето от промените в Конституцията, гласувани от 49-тото Народното събрание в края на 2023 г. Делото бе образувано по искане на президента Румен Радев и на 48 депутати. Магистратите отменят..

публикувано на 26.07.24 в 15:50
Боксьорът Борис Георгиев-Моката, 1952 г.

Българите – на Олимпийски игри

В продължение на 19 дни повече от 10 хиляди спортисти от 206 държави ще мерят сили в 32 различни дисциплини. България ще бъде представена от 46-има спортисти. Това е един от най-малките състави на страната ни на летни игри досега. С..

публикувано на 26.07.24 в 14:55