Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

На първо четене: Създаване на нов избирателен район „Чужбина"

Снимка: БГНЕС

Парламентът прие единодушно на първо четене промени в Изборния кодекс, внесени от партия „Има такъв народ“ (ИТН).

Промените предвиждат отпадане на ограничението за разкриване на избирателни секции в страни извън ЕС, създаване на нов избирателен район „Чужбина“, гласуване само с машини и нова Централна избирателна комисия. Броят на членовете на новата ЦИК ще трябва да бъде редуциран до 15 и ще бъдат премахнати партийните квоти, предаде репортерката ни Виолета Ашикова.

На първо четене беше прието и въвеждане на експериментално дистанционно електронно гласуване да се произведе на президентските избори през есента.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Партия "Възраждане" представи свой компютърен шрифт "Руница"

Проект на нов български компютърен шрифт "Руница" представи на пресконференция в парламента лидерът на "Възраждане" Костадин Костадинов. "Решихме да възродим това българско наследство, като направим шрифт, с който да можете да превръщате кирилицата в..

публикувано на 25.07.24 в 13:47

Тунелът под Шипка остава оплетен в административни процедури

Служебният министър на регионалното развитие Виолета Коритарова съобщи при изслушване в парламента, че оптимистичният срок за започване изработването на техническия проект за тунел под Шипка е през 2025 г., предаде БТА. Причината е, че тази година ще..

публикувано на 25.07.24 в 13:40

Часът на Радио България по програма "Христо Ботев" - Брой 10

В десетия брой на предаването, с водещ Красимир Мартинов, ви срещаме с хора на изкуството, развиващи таланта си в чужда държава:   Деница Грубер и нейният живот, отдаден на илюстрацията в Германия; Иконопиисецът Екатерина Титова – от..

публикувано на 25.07.24 в 12:00