Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Българите стискат палци на Мария Бакалова в надпреварата за Оскари

Мария Бакалова
Снимка: Instagram /mariabakalovaofficial

Тази година, за първи път в 93-годишната история на церемонията по връчване на наградите на филмовата академия на САЩ, българка ще се бори за престижната златна статуетка на академията.

Въпреки пандемията, победителите ще имат възможност на живо да получат мечтаната награда „Оскар“, но без присъствието на публика.

Край червения килим, по който ще премине и Мария Бакалова, ще има строги ограничения за любителите на седмото изкуство.

Българската актриса е сред петте номинирани, в категорията „поддържаща женска роля“, където изявеният фаворит е Юн Йо Джонг.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Изкуството преобразява любими места в центъра на Пловдив

В първите есенни дни жителите и гостите на Пловдив са поканени да си припомнят специални, любими и интересни пространства в центъра на града. Това своеобразно преоткривателство и разпознаване на опитомени от личната емоция и спомените места ще бъде..

публикувано на 30.09.24 в 13:35

Здравка Евтимова участва в литературен фестивал в Скопие

Българската писателка и преводач Здравка Евтимова e сред гостите на десето издание на фестивала на европейската литература в Северна Македония "BookStar". Българският културно-информационен център в Скопие е партньор на събитието. Здравка..

публикувано на 30.09.24 в 11:01

Творци от пет държави се събират в Русе на интердисциплинарен фестивал

Писатели и хореографи от България, Венецуела, Литва, Турция и Франция ще се включат в третото издание на международния интердисциплинарен фестивал Leap Off Page, който ще се състои от днес до 6 октомври в Русе, съобщиха организаторите от фондация..

публикувано на 30.09.24 в 07:00