Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Димитър Бербатов се кандидатира за президент на българския футбол

Снимка: БГНЕС

Димитър Бербатов ще се кандидатира за президент на БФС на предстоящия конгрес. Това обяви самият той днес на пресконференция.

„Имах привилегията да работя с най-добрия треньор - сър Алекс Фъргюсън. Сега влизам в нова глава от моето кариерно развитие. С моя екип решихме да има симбиоза между футболни хора и хора, които са били дълго време в бизнеса“, обяви звездата на Байер (Леверкузен), Тотнъм и Манчестър Юнайтед.

Головете на Бербатов за националния отбор на България са 48 и по този показател нападателят оглавява класацията на най-резултатните ни голмайстори-национали за всички времена. Седем пъти е обявяван за „Футболист на годината“ за България.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Спомен за оперния бас Борис Христов като емблема на България от края на XX в.

Фотоизложба, посветена на личността на големия български оперен бас Борис Христов може да бъде разгледана до 28 август в София. Експозицията се организира от отдел "Култура, археология и културно наследство" на община Пловдив и е по повод 110 години..

публикувано на 25.08.24 в 10:05
Хижа

С културни събития на Витоша отбелязваме 129 г. от организираното от Алеко изкачване до Черни връх

Сто двайсет и деветата годишнина от организираното от Алеко Константинов изкачване до Черни връх и създаването на организирано туристическо движение у нас ще бъдат отбелязани днес с няколко културни събития, част от кампанията “Зелени библиотеки”,..

публикувано на 25.08.24 в 06:00

Температури до 38 градуса в неделя

В неделя ще бъде предимно слънчево. Следобед над Източна България ще се развие купеста облачност, но само на отделни места ще превали и прегърми. Ще духа слаб до умерен вятър от изток-североизток. Максималните температури ще бъдат между 33° и 38°, в..

публикувано на 24.08.24 в 18:30