Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Изграждането на доверие е единственият път между България и Северна Македония

Снимка: БГНЕС

Президентът на Северна Македония Стево Пендаровски, който е на двудневно посещение в Брюксел, е обсъдил с докладчика на Европейския парламент за страната и български евродепутат Илхан Кючюк политическата динамика в отношенията между Северна Македония и България и предизвикателствата пред двете държави. И двамата са били единодушни, че няма друг път между двете съседки, освен на изграждането на доверие и приятелство.
 
„И двете държави имат ангажимент да положат съвместни усилия и да се опитат да намерят допирните точки. Присъединяването на западната ни съседка към ЕС е от стратегически интерес не само за нея, но и за България, затова има нужда от диалог, искрени отношения и връщане към договора от 2017 г.", е заявил Илхан Кючюк, цитиран от кореспондентката ни в Брюксел Ангелина Пискова.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Четири области все още са обхванати от пожари

Седем пожара горят в горски територии в областите Пловдив, Хасково, Кюстендил и Ямбол, съобщиха от Агенцията по горите. В община Хисаря набират доброволци за огнената стихия в селата Михилци и Иван Вазово. Макар че обстановката е много динамична,..

публикувано на 14.07.24 в 10:06

Ретро парад на автомобили в Кърджали

Автомобили и мотопеди с колекционерска стойност ще бъдат изложени днес в Кърджали в рамките на откриващия се Ретро авто парад. Ретро парадът е част от инициативата на община Кърджали “Дни на приятелството” и по традиция ще завърши с дефиле на..

публикувано на 14.07.24 в 07:00

Ретро автомобили и джаз си дават среща в Поморие

За поредна година Поморие кани любителите на джаза и ретро автомобилите на фестивала "Анхиало Classic Cars & Jazz Fest". Той се организира от "Classic Car Поморие" в партньорство с Авто мото клуб "Анхиало" и Народно читалище "Просвета 1888", Поморие...

публикувано на 13.07.24 в 07:10