Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Срокът за изготвяне на паспорти на сградите ще бъде удължен

Снимка: БГНЕС

Срокът за изготвяне на техническите паспорти на сградите се удължава с 2 години - до края на 2024 г. Това предвижда проект за изменение в наредбата на Министерството на регионалното развитие, предложен за обществено обсъждане до края на май, предаде репортерката ни Таня Милушева. 

Крайният срок за изготвяне на техническите паспорти на старите, строени преди повече от 15 години сгради, беше отлаган няколко пъти досега.

Според данните в кадастралната карта и кадастралните регистри са регистрирани общо над 2,750 млн. сгради. Копия на технически паспорти са предоставени едва за 0,39% от тях.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

България днес - 12 юли 2024 г.

В "България днес" на 12 юли ви разказваме за едно българско село във Варненско, което е пример за оцеляване по български. В рубриката "По съседски" правим обобщение на по-значимите събития от Балканите през отминаващата седмица. Говорим за..

публикувано на 12.07.24 в 19:00

Българска делегация участва в отбелязване на годишнината от геноцида в Сребреница

Министърът на образованието и науката проф. Галин Цоков присъства на възпоменателната церемония в Мемориалния център в Поточари по повод 29-ата годишнина от геноцида в Сребреница. В знак на почит към жертвите той положи цветя на мемориалната плоча и се..

публикувано на 12.07.24 в 09:04

Пловдив посреща състезатели по кану-каяк от цял свят

Гребният канал в Пловдив е домакин на две Световни първенства по кану-каяк, съобщиха организаторите. Най-напред, от 12 до 14 юли ще се състезават над 300 ветерани от 37 държави, а седмица след това, от 17 до 21 юли е Световното първенство за младежи и..

публикувано на 12.07.24 в 06:30