Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

България изказа съболезнования за жертвите на инцидента в Израел

Снимка: president.bg

В писмо до президента на Израел Реувен Ривлин българският президент Румен Радев е изказал съболезнования по повод трагичния инцидент по време на религиозно тържество в района на планината Мерон, довел до десетки загинали и над сто ранени.

От името на българския народ и от свое име президентът Радев е изразил солидарност и съпричастност към семействата и близките на жертвите и е изразил надежда за бързо възстановяване на пострадалите. 

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Испания изпраща два самолета в помощ на борбата с пожарите

По Механизма за гражданска защита на ЕС Испания е заявила, че ще изпрати два самолета, всеки с вместимост около 6 тона в помощ за борбата с пожарите у нас. Вероятно летателните машини ще могат да се включат в гасенето още в утрешния ден, съобщи министърът..

публикувано на 19.07.24 в 16:39

Летище "София" не е засегнато от глобалния IT срив, но има отменени и забавени полети

Летище "София" не е засегнато от глобалния IT срив, който възпрепятства компании от цял свят, съобщиха за БТА от пресцентъра на столичния аеропорт.  От там уточниха, че дори да има отменени или закъснели полети, те ще бъдат заради други засегнати..

публикувано на 19.07.24 в 12:50

Общините Белоградчик и Княжевац провеждат традиционен пограничен събор

От 19-ти до 21-ви юли отварят българо-сръбската граница за международния събор на прохода "Кадъ Боаз". Организатори на най-големия международен събор на Балканите са община Белоградчик от България и община Княжевац от Сърбия, предава БТА. В смесената..

публикувано на 19.07.24 в 10:12