Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

САЩ, Великобритания и Русия поздравиха българите за Великден

Снимка: БГНЕС

С видео обръщения на български език посланиците на Съединените щати и на Великобритания отправиха поздрав към православните българи по случай Възкресение Христово.

„В това време на жертва и обновление трябва да си спомним историята на този ден и да изберем любовта пред омразата и надеждата пред отчаянието. Нашите две култури са обогатени от традициите на православната църква и в духа на това обединение на култури аз празнувам с всички вас”, заяви американският посланик Херо Мустафа

Британският ѝ колега Роб Диксън каза: “Това е моят първи Великден в България и не спирам да се наслаждавам на прекрасните традиции на вашата страна. Желая ви много здраве, любов, късмет и щастливи празници“. 

Във Фейсбук страницата на руското посолство с пожелание за светъл празник беше публикуван линк към посрещането на Великден в катедралата „Христос Спасител“ в Москва с присъствието на президента Владимир Путин. 

Още от категорията

България изкарва Нидерландия от червената зона, вкарва Монако

Считано от сряда, 4 август, Нидерландия, Тунис и Кувейт излизат от червената зона и попадат в списъка на държавите от оранжевата зона за влизане в България. От оранжевата в зелената зона преминава Люксембург, а в червената попада Княжество Монако...

публикувано на 02.08.21 в 17:56

И през новата учебна година двама български студенти ще учат със стипендия в Албания

Правителството на Албания отпуска две стипендии за учебната 2021-22 година, предназначени за български студенти от албански произход. С тяхна помощ младежите ще могат да покрият своята такса за обучение изучаване на албански през първата година, както и..

публикувано на 02.08.21 в 16:42

Горещниците продължават с леко понижение на температурите

Във вторник ще е слънчево. След обяд на места в планините ще се развива купесто-дъждовна облачност с краткотрайни интензивни валежи. Северозападен вятър ще понижи в Северна България дневните температури, но ще остане горещо. Максималните температури..

публикувано на 02.08.21 в 16:20