Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Президентът връчва последния проучвателен мандат за правителство

Снимка: БГНЕС

Днес от 11.00 часа президентът Румен Радев ще връчи проучвателен мандат за съставяне на правителство на кандидата за премиер, посочен от третата по численост парламентарна група в 45-ото Народно събрание - "БСП за България"

Първата и втората политически сили – ГЕРБ/СДС и “Има такъв народ”, вече отказаха да съставят свой кабинет.

На свое заседание на 1 май БСП взе решение след като получи мандата, също да го върне.

Ако това стане, президентът ще трябва да назначи служебно правителство, да разпусне парламента и да насрочи дата за нови парламентарни избори.

Още от категорията

България има ясна позиция по отношение на РС Македония

Преди заседанието в Европейския съвет в Брюксел , президентът Румен Радев е посочил, че за последните месец и половина България е била подложена на неимоверен натиск от европейските партньори на днешния съвет да бъде даден ход на преговорите за..

публикувано на 24.06.21 в 16:56

Президентът ще участва в заседанието на Европейския съвет в Брюксел

Държавният глава Румен Радев ще представлява България на заседанието на Европейския съвет, което ще се проведе на 24 и 25 юни в Брюксел.  Предвижда се във фокуса на разговорите на държавните и правителствените ръководители да бъдат общите действия на..

публикувано на 24.06.21 в 06:10

София потвърди позицията си за европерспективата на Скопие

България потвърди досегашната си позиция за европейската перспектива на Северна Македония и остава отворена за конструктивен диалог с предстоящото Словенско председателство на Съвета на Европейския съюз за намиране на взаимно приемливи решения...

публикувано на 22.06.21 в 17:31