Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Вертолети и самолети от ВВС тренират в небето над София за 6 май

Снимка: Ани Петрова, БНР

Днес в небето над София ще се проведе генерална репетиция на вертолети и самолети на българските Военновъздушни сили. Поводът е тържественото отбелязване на 6 май - Деня на храбростта и празник на Българската армия

Машините ще изпълнят съвместни полети с прелитане на малка височина над площад „Св. Александър Невски“ в центъра на столицата, съобщава Министерството на отбраната.

По традиция в навечерието на празника ще се проведе и видеоконферентна връзка между министъра на отбраната в оставка Красимир Каракачанов и началника на отбраната адмирал Емил Ефтимов с националните командири на българските военни контингенти, участващи в операции и мисии в Афганистан, Босна и Херцеговина, Косово и Мали.

Още от категорията

БАН представя нашата ваксина срещу Covid-19 през есента

Българската ваксина срещу коронавирус ще бъде представена на конгрес пред световната научна общност през тази есен, каза пред БНТ проф. Андрей Чорбанов от Българската академия на науките. Вероятно ще има две форми на препарата – инхалационна и..

публикувано на 15.05.21 в 11:20

Президентът Румен Радев в специално интервю за БНР на 16 май

Има ли формула за почтено управление? Отива ли си корупционният модел? Кой е разтревожен от заявката за ред и законност? Въпросите задава Българското национално радио, отговаря президентът на Република България Румен Радев .  Държавният..

публикувано на 15.05.21 в 11:00

„Книги за смет” в девет български града

За деветата поредна година в България ще се проведе мащабната екологична кампания, посветена на рециклирането на пластмаса и четенето „Книги за смет“ . Тази година домакини ще бъдат девет града, в два уикенда през месеците май и юни...

публикувано на 15.05.21 в 06:35