Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Карантина и проследяваща гривна за българите пристигащи в Абу Даби

Снимка: Pixabay

Абу Даби изисква за пристигащите от България граждани PCR тест и карантина, като ще им се поставя и проследяваща гривна. Това предвиждат новите правила за влизане в емирството, които са в сила от 3 май 2021 г., съобщи българското външно министерство.  

Ваксинираните срещу коронавирус, пътниците от държави, които не са в категорията «зелени страни», включително и България, трябва да си направят PCR тест при пристигане в емирството, да се поставят под карантина за пет дни с проследяваща гривна, като друг PCR-тест се прави на четвъртия ден от пристигането в страната.  

На неваксинираните пътници, които влизат от България, е необходимо да се направи PCR тест при пристигане. Те трябва да се карантинират за 10 дни, като им се поставя проследяваща гривна и им се прави друг PCR тест на осмия ден.

Остава задължително и изискването за представяне преди всеки полет до и от Абу Даби на отрицателен PCR тест, направен до 72 часа преди пътуването. 

Ако се пътува през Абу Даби до Дубай или друго емирство е нужно входната виза да е издадена в Абу Даби. Туристически визи, издадени в Дубай или други емирства, се приемат само, ако пътникът е с произход «зелена държава», сред които България не е към момента.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Михаела Аройо с фотопроект "Сънувам на български" за българите в Бесарабия

Изложбата "Сънувам на български" на младата документална фотографка Михаела Аройо ще бъде открита на 30 юли от 19.00 ч. в софийската галерия "Фотосинтезис". Това е първото цялостно представяне на нейния дългосрочен фотографски проект, посветен на..

публикувано на 22.07.24 в 15:20

Близо 1000 декара горски терен край Петрич е обект на частни интереси

Жителите на петричкото село Кавракирово излязоха на протест заради внесено предложение до общинския съвет на община Петрич, което засяга близо 1000 декара горски терен. Според протестиращите става дума за изграждане на фотоволтаичен парк, който ще..

публикувано на 22.07.24 в 10:37

И рибите в Черно море страдат от екстремните жеги

Непоносимите горещини, които връхлетяха Балканите през последните седмици, причинявайки изпепеляващи пожари и в България, застрашават живите организми в Черно море. Еколози алармират, че рекордните температури са пагубни не само за хората и..

публикувано на 22.07.24 в 09:50