Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Бургас ще строи специализирана детска болница

Снимка: namoreto.bg

Община Бургас направи първа стъпка към изграждането на специализирана детска болница в града. Лечебното заведение ще бъде дело на испанския мултинационален консорциум IDOM, избран от Европейската инвестиционна банка сред 13 кандидати.

През следващите три месеца експертите имат задачата да подготвят проект, адаптиран за комплексно лечение на децата от цяла Югоизточна България. Екипът ще определи броя на етажите и отделенията, на кабинетите и леглата, ще набележи необходимото оборудване и ще подготви тръжните документи, с които общината да кандидатства за финансиране на строителството. Испанският консорциум има опит в осъществяването на големи инфраструктурни проекти и няколко построени болници в Европа и в Южна Америка.

Съставил: Диана Цанкова


Още от категорията

Еврокомисарят по здравеопазването на посещение у нас

Еврокомисарят по въпросите на здравеопазването и безопасността на храните Стела Кириакиду пристига днес у нас, за да обсъди с президента Румен Радев и министъра на здравеопазването д-р Стойчо Кацаров актуални въпроси, свързани с пандемията от коронавирус...

публикувано на 17.06.21 в 05:10

Българските села се превръщат в демографски пустини

Населението на България в момента е приблизително около шест и половина милиона души. Процесите на обезлюдяване на страната се задълбочават и мрачната прогноза на изследователи сочи, че до 2040 г. населението ни ще се стопи с около ¼. Очаква се..

публикувано на 16.06.21 в 13:11

Информационни дни за социално осигуряване в Кипър

На 22 и 23 юни българите в Кипър могат да се информират за социалното осигуряване. В българското посолство в Никозия на виртуални информационни дни експерти от Националния осигурителен институт и Националната здравно-осигурителна каса ще разясняват..

публикувано на 16.06.21 в 10:37