Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

София и Бургас с интересни инициативи за Деня на Европа

Снимка: moreto.net

Националният дворец на културата ще бъде осветен тази вечер в цветовете на европейския флаг по случай Деня на Европа. Също днес, в рамките на филмовите дни LUX, в Дома на киното ще се състои безплатната прожекция на филма “Още по едно” на Томас Винтерберг. Изненада очаква и пътниците в над 250 жп гари, които през целия ден ще бъдат поздравявани по случай празника и Европейската година на железопътния транспорт.

Бургас пък ще отбележи Деня на Европа с предизвикателство, което ще обедини хора от различни краища на света. Община Бургас и Областният информационен център призовават почитателите на града да направят селфи на мястото, на което се намират в момента, и да отправят своето оригинално послание в инстаграм (#loveburgas).

Съставил: Диана Цанкова


Още от категорията

Снимка: Facebook /@universitybotanicgardens

Ботаническата градина в София отбелязва празника на билките с базар на лечебни растения

На 24 юни, Еньовден (рождението на Св. Йоан Кръстител), известен в България като празник на билките, ще бъде отбелязан и в Университетската ботаническа градина – София.    През целия ден ще има базар на лечебни и ароматни растения и подправки. Преди..

публикувано на 24.06.21 в 05:35

Представители на бизнеса и граждани настояват за отварянето на „Илинден-Ексохи“

Тази вечер граждани се събраха на протест на пътя Гоце-Делчев-Драма. Повод за  недоволството им е затвореният граничен пункт „Илинден-Ексохи“. След като опитите на регионалните власти в двата гранични района да намерят решение на проблема не дадоха..

публикувано на 23.06.21 в 19:09

Новозаразените с Covid-19 остават под 1%

94 са установените нови случаи на коронавирус в страната за изминалото денонощие. Това са 0,8% от направените 11 151 теста , сочи Единният информационен портал. Най-много са новозаразените в София-град – 15. Новозаразени не са регистрирани в 7..

публикувано на 23.06.21 в 08:40