Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Жители на Босилеград не са допуснати през ГКПП „Олтоманци“

ГКПП Олтоманци
Снимка: Архив

Въпреки обявената промяна в протокола за влизане през граничния пункт „Олтоманци“, указваща, че всеки с отрицателен PCR тест може да премине границата, десетки жители на Босилеград са били върнати обратно. За проблема съобщи председателят на Клтурно-информационния център на българите в Босилеград Иван Николов, цитиран от кореспондента на БНР в Кюстендил Кирил Фалин. Това са били студенти и ученици и хора, желаещи да преминат технически преглед на автомобилите си с българска регистрация.

Само преди два дни босилеградчани протестираха на същия граничен контролно-пропускателен пункт с искане за премахване на дискриминационното според тях разпореждане на здравния министър през ГКПП „Олтоманци“ да преминават само студенти, гранични работници и такива с трудов договор в България. Няколко часа по-късно от ведомството обявиха, че искането е удовлетворено и, че през пункта може да премине всеки, стига да представи отрицателен PCR или антигенен тест.

Повече по темата – вижте ТУК



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Снимка: VIII Международен конкурс по четене на български език

Българчета от цяла Европа се състезаваха в конкурс по четене на родния си език

Общо 37 българчета от 15 неделни училища в чужбина се състезаваха на VIII международен конкурс по четене на български език за ученици от първи и втори клас в чужбина "Аз Буки Веди". Събитието се състоя на 8 юни 2024 г.   в сградата на спортен к луб..

публикувано на 18.06.24 в 12:55
Мустафа Акан

Все повече изселници в Турция се стремят да учат български език

Българските изселници в Турция искат бъдещето на тяхната общност да е свързано с България, за да не предпочитат по-младите поколения страните от Западна Европа, казва пред БНР Мустафа Акан от изселническата организация "Балкански турци" в Одрин...

публикувано на 18.06.24 в 12:19

Представители на българските медии зад граница почетоха делото на Христо Ботев

На път за Одеса, участниците в 19-ата Световна среща на българските медии, организирана от БТА, почетоха делото на Христо Ботев в Браила, Румъния. Генералният директор на БТА Кирил Вълчев и Евгени Веселинов, главен редактор на "BulgariCA" в..

публикувано на 18.06.24 в 12:10