Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Българите между 40 и 49 г. се оказват най-ученолюбиви в работата

Снимка: Pixabay

Най-активно участие в обучения за професионална квалификация се наблюдава при хората между 40 и 49 г. (34%), показва проучване по поръчка на Националната агенция за професионално обучение и образование. Следва групата на 30-39 годишните (29%), докато сравнително слаб интерес проявяват младите до 29 г. и хората над 50 г. Според 35% от анкетираните записаният курс ще подобри материалното им състояние, а 18% се надяват по този начин да успеят да запазят работата си. Близо 80 хил. българи са преминали през обучение през м.г. и всеки пети от тях е получил свидетелство за нова професия.

Отмина времето, когато щом завършиш висше образование, с това да приключва обучението”, коментира снощи премиерът в оставка Бойко Борисов на онлайн среща на върха по социалните въпроки на ЕС в Порто. Той изтъкна, че страната ни подкрепя начертаната цел до 2030 г. 60% от населението да продължи да се обучава всяка година.

Още от категорията

Девети национален събор на овцевъдите се провежда край Арбанаси

В близост до Петропавловския манастир, край великотърновското село Арбанаси, започна деветото издание на Националния събор на овцевъдите. При официалното му откриване заместник-министърът на земеделието, храните и горите доц. д-р Крум Неделков..

обновено на 18.06.21 в 16:16

По съседски: Събития с балкански адрес

ЕС поднови посредничеството между Сърбия и Косово Тази седмица в Брюксел се състоя среща между сръбския президент Александър Вучич и косовския премиер Албин Курти . Посланикът на ЕС за диалог между Белград и Прищина Мирослав Лайчак я..

публикувано на 18.06.21 в 11:50

Новозаразените с коронавирус остават под 1%

110 са новите случаи на коронавирус в страната за изминалото денонощие. 0,8% са положителните проби при направени13 668 теста, сочи Единният информационен портал. София-град отново е с най-много новозаразени - 41. Следват областите Пловдив с 10 и..

публикувано на 18.06.21 в 08:40