Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Президентът ще назначи служебното правителство най-рано във вторник

Румен Радев и Илияна Йотова поднесоха цветя пред Паметника на Незнайния воин в София по повод 76-ата годишнина от края на Втората световна война
Снимка: БГНЕС

Най-рано във вторник президентът Румен Радев ще издаде указ за съставяне на служебно правителство, съобщи самият той, след като поднесе цветя пред Паметника на Незнайния воин по повод 76-ата годишнина от края на Втората световна война. Държавният глава обаче отказа да коментира състава на кабинета и разкри единствено, че премиерът ще бъде мъж. “Служебното правителство има много малък времеви мандат, но отговорностите и очакванията към него са огромни”, заяви той.

Румен Радев коментира и Деня на Европа: “Днес отбелязваме две много значими за Европа и за целия свят събития. Не трябва да забравяме в никакъв случай зверствата на нацизма и трябва винаги да помним саможертвата на онези, които изправиха достойно глави в защита на човечеството”. Знамето на Европейския съюз беше издигането на церемония пред президентската институция и прозвучаха химните на Европа и на България.

Още от категорията

София потвърди позицията си за европерспективата на Скопие

България потвърди досегашната си позиция за европейската перспектива на Северна Македония и остава отворена за конструктивен диалог с предстоящото Словенско председателство на Съвета на Европейския съюз за намиране на взаимно приемливи решения...

публикувано на 22.06.21 в 17:31

Вотът − организация, очаквания, цена

Задължителният машинен вот е най-голямата новост на предстоящите предсрочни парламентарни избори в България, на 11 юли . Изключения от това правило са възможни в секции с по-малко от 300 избиратели, при гласуване с подвижна избирателна..

публикувано на 22.06.21 в 16:03

6 партии влизат със сигурност в новия парламент

3 седмици преди парламентарни избори , 1,5% делят първите две политически сили, борещи се за лидерство в 46-я парламент , сочи национално представително проучване на "Тренд“, проведено от 11 до 18 юни по поръчка на в. „24 часа“. Според данните от..

публикувано на 22.06.21 в 09:39